Ras, herkomst en controle

Ras en herkomst van het rund zijn zeer bepalend voor de kwaliteit van de grondstoffen. Alleen de beste ingrediënten zijn welkom bij Scheemda Rundvleesspecialiteiten. Traceability, de naspeurbaarheid tot de exacte herkomst van het vlees, van het product is essentieel.

Van oorsprong tot aan de poort in Scheemda wordt het vlees gecontroleerd door eigen kwaliteitscontroleurs die een scherp oog houden op de door ons gestelde normen voor o.a. kiemgetallen, pH, kleur, structuur, snit en vetgehalte. Dit geldt ook voor de grondstoffen van carpaccio.

Vlees van topkwaliteit

Alleen vlees van topkwaliteit is goed genoeg voor carpaccio. Het is van belang dat carpaccio gelijkmatig en precies wordt gesneden, op exact de juiste dikte en onder de juiste hoek ten opzichte van de vezelstructuur. Pas dan komt de smaak en de kwaliteit van het superieure rundvlees optimaal tot zijn recht. Bij Scheemda Rundvleesspecialiteiten zijn speciale carpacciolijnen opgezet om ervoor te zorgen dat de productieprocessen zo vlekkeloos mogelijk verlopen: de keuze van het vlees, de bereiding ervan, het snijden, de presentatie, het inpakken en de keuze van de dressing. Vers en vakkundig bereid, precies lang genoeg gerijpt en vers gesneden. Tot slot wordt het hele proces onder strenge ogen gecontroleerd.

Speciale verpakking

Onze carpaccio wordt voorgesneden van de biefstuk. Per verpakking worden twee rondgelegde porties gesneden, die gescheiden worden door een folie om het uitpakken en de presentatie te vereenvoudigen. De carpaccio wordt geleverd met diverse klantspecifieke smaakmakers: vinaigrette, balsamicodressing, harde Italiaanse kaas, pijnboompitjes etc. De smaakmakers worden er afzonderlijk en vers bij verpakt en kunnen vlak voor het serveren worden toegevoegd.