Veiligheid en gezondheid

Wij werken met voedsel. Dit houdt in dat wij daarom toezien op een strikte naleving van de veiligheids- en gezondheidswetgeving in onze productieprocessen. Ons bedrijf is BRC en HACCP gecertificeerd. Certificeringen waarvan de naleving niet alleen door onszelf wordt gecontroleerd, maar ook regelmatig door onafhankelijke inspecteurs.

Diervriendelijkheid en biologisch

Het Beter Leven kenmerk is een initiatief van de Dierenbescherming. Zij proberen door middel van het kenmerk de keten diervriendelijker te krijgen. Ze stimuleren veehouders, slachterijen en supermarkten om de dieren een beter leven te geven. Het kenmerk is een sterrensysteem, waarbij geldt: hoe meer sterren, hoe diervriendelijker. Scheemda Rundvleesspecialiteiten produceert carpaccio met het Beter Leven kenmerk met 1, 2 en 3 sterren.

Scheemda Rundvleesspecialiteiten is ook SKAL-gecertificeerd. SKAL is een onafhankelijke organisatie voor de kwaliteitsbewaking van biologische producten. Sinds eind 2010 leveren wij een 100% gegarandeerde biologische carpaccio: biologische grondstoffen, biologisch vlees, biologisch (gescheiden) verwerkt. Dit geldt ook voor de bijbehorende smaakmakers: een flesje biologische balsamico, biologische olijfolie, een zakje biologische kaas en een zakje biologische pijnboompitten.