Carpaccio met mangochutney
Voorgerecht, 4 personen
Bereidingstijd: ca. 30 minuten
Ingrediënten
200 gram rundercarpaccio (2 verpakkingen Scheemda carpaccio)
1 rijpe mango
1 rode ui
50 gram rozijnen
1,5 el bruine suiker
50 ml witte wijnazijn
50 ml gembersiroop
1 laurierblad
50 gram zwarte olijven (plakjes)
1 takje gehakte peterselie
50 gram geroosterde pijnboompitjes
Bereidingswijze
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. Schil en snipper de rode ui en fruit deze glazig in een beetje olijfolie. Voeg de rozijnen, bruine suiker, witte wijnazijn, gembersiroop en de laurier toe en laat het geheel (af en toe roeren) 20 minuutjes zachtjes doorpruttelen (chutney). Verwijder de laurier en laat de chutney afkoelen. Verdeel de carpaccio over 4 borden en bestrooi het met de pijnboompitjes, zwarte olijven en peterselie. Serveer de chutney (in een glaasje) naast de carpaccio.