Oosterse carpaccio met bosui en gember
Amuse, 8 personen
Bereidingstijd: ca. 10 minuten
Ingrediënten
200 gram rundercarpaccio (2 verpakkingen Scheemda carpaccio)
2 bosuitjes
3 bolletjes gember
1 el gembersiroop
2 el (arachide) olie
2 tl (sherry) azijn
1 el sojasaus
tabascosaus
2 (grote) plakken kroepoek
8 amuseschaaltjes
Bereidingswijze
Snijd 1 bosui in dunne ringetjes en snijd de andere bosui in lange, dunne reepjes. De gember in fijne stukjes snijden. Doe de ringetjes bosui, gembersiroop, olie, azijn, en sojasaus in een schaaltje en roer dit goed door elkaar. Breng het extra op smaak met een aantal druppels tabasco. Halveer de carpaccio en verdeel vervolgens de carpaccio over de 8 amuseschaaltjes. Druppel voozichtig de saus over de carpaccio en verdeel ook de reepjes bosui en de stukjes gember erover. Snijd de kroepoek in 8 gelijke stukken en steek in elk schaaltje een stuk kroepoek.